Wie is Es?

Mijn levensreis, van zoeken naar ontdekken

Hoi, ik ben Esther en net als jij, een levenswandelaar met een rugzak vol fraaie en minder fraaie levenservaringen. Vijf weken oud was ik toen ik mijn moeder plots verloor. Door deze intense gebeurtenis raakte ik als baby al afgescheiden van mijzelf en begon mijn zoektocht. Naar wat wist ik niet precies. Maar tientallen jaren volgden van onrustig zoeken. Tot ik op een dag moe was van het zoeken en ik letterlijk en figuurlijk stil viel.

In die zwarte periode, zoals ik het nog altijd noem, regen de dagen van leegte aaneen. Mijn overlevingskompas werkte niet meer. Ook mijn maskers en mijn maniertjes konden niet langer verhullen dat ik mijzelf kwijt was. Mijn lijf sleepte ik van therapie naar Holos, Academie voor Massagetherapie (2007) en terug. Holos is een lichaamsgerichte therapeutische opleiding waarbij je leert om door middel van massage en aanraking te luisteren naar wat je lichaam jou te vertellen heeft. En dat was broodnodig voor een wandelend hoofd als ik.

Esther v.d. Smissen Square

Tijdens het eerste jaar van de opleiding ontstond er van lieverlee ruimte in mijzelf. Leerde ik stap voor stap de taal van mijn lichaam te verstaan. Opgeslagen en vastzittende gevoelens en emoties vonden hun weg naar buiten. Langs de eerste scheuren van mijn slimme defensie piepten voorzichtig de lichtstralen naar buiten. Mijn tranen verstilden en mijn hart vulde zich langzaam met zachtheid waardoor mijn lijf sinds jaren weer kon ontspannen. De criticasters in mijn mind hadden de uitputtingsoorlog verloren. De ophaalbrug naar mijn hart was neergehaald en de verbinding met mijzelf was herstellende. Na vier jaar studie, persoonlijke ontwikkeling, mama worden en een eigen massagepraktijk, had ik mijzelf grotendeels teruggevonden. Begreep ik mijzelf en de wereld steeds beter. En voelde het voor mij goed om in 2012 de wereld in te stappen als holistisch massagetherapeut.

Na deze grote ommezwaai in mijn leven bleef mijn verlangen naar ontmoeten, verbinden en verdiepen mijn grootste drijfveer. Het zoeken werd ontdekken en dat leidde mij over vele wegen zoals mindfulness, meditatie, ademwerk, plantmedicijnen zoals ayahuasca, cacao, truffels, diverse vakgerelateerde scholingen zoals Medische Basiskennis, rouw en verlies, focussing, intervisie en opleidingen in breathwork (ademcoaching), tantra en shiatsu. Steeds weer geroerd door mijn eigen reis, de levensreizen van anderen en de kunst van het aanraken. Het lichaam als ingang mogen ervaren om af te stemmen op dit leven. Hoe mooi en waardevol is dat en hoe graag wil ik jou daar in ontmoeten en ondersteunen.

Mijn pad als levenswandelaar gaat in ieder geval verder……. enthousiast reizend, lichter, liefdevoller, bewuster en dichter bij mijzelf, mét mijzelf.

Verlang jij er ook naar om je eigenheid weer terug te vinden? Wil jij je ook ontdoen van je overbodige lagen? Wil jij jezelf weer opdelven, laag voor laag? Totdat je op je eigen unieke gouden zelf stuit en haar in de ogen mag kijken en weer mag liefhebben.

Ga je met me mee?!