Cursussen

De kunst van leren masseren en aanraken.

Het is heerlijk om een massage te mogen ontvangen maar het is net zo fijn om er een te geven. Elkaar masseren is tijd voor elkaar vrijmaken. Een verwennerij zonder dat het een luxe wordt. Hoe fijn is het als jij je in vertrouwde handen kunt overgeven. Dat je kunt ontspannen en loslaten. Aandachtige, liefdevolle aanraking kan zo steunend, troostend, voedend en bevestigend zijn. Een mooier cadeau kun je elkaar niet geven.

Mocht je graag de beginselen van het massagevak willen leren, dan bied ik je een op maat gemaakte workshop. Alleen of samen leer je in jouw gewenste tempo een massage. Dit kan een volledige lichaamsmassage zijn maar het kan ook een specifiek deel zijn. Denk maar aan rug, nek, schouders of alleen de achter- of voorzijde van het lichaam.

Met het filmpje dat ik tijdens de workshop van de handgrepen maak en de bijgeleverde hand-out kun je gaan oefenen. Want masseren leer je vooral door het gewoon te doen zodat je uiteindelijk de techniek los kunt laten en op gevoel en met aandacht kunt aanraken. That’s where the magic happens!

Ook voor professionele masseurs en massagetherapeuten kan ik maatwerk leveren. Neem gerust contact met me op.
Totaal