Lichamelijke aanraking raakt aan ons grootste verlangen en onze diepste angst, tussen die twee uitersten doet een masseur zijn werk – Bob Roelvink, oprichter Holos

Wil jij ‘de taal van je lichaam’ weer leren verstaan en nader tot jezelf komen? Kun je luisteren naar de symptomen van je lichaam en ze beschouwen als waardevolle en betekenisvolle reacties? Zonder oordeel, zonder het te willen veranderen maar door te voelen wat er is? Ben jij benieuwd naar jouw lichaamswijsheid?

Holistische massagetherapie

Bij holistische massagetherapie gaan we ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en invloed op elkaar hebben. Het gaat het in het bijzonder om het proces van voelen, ervaren en bewust worden op fysiek, mentaal, energetisch, spiritueel niveau. De intentie te laten zijn wat is. 

Tijdens de massage nodig ik je uit om aandachtig contact te maken met je lichaam en waar te nemen en te voelen dat wat misschien gehoord wil worden. Door jou te spiegelen en aan te reiken wat er op de massagebank gebeurt, kan fysiek voelen overgaan in iets dat dieper en completer voelt. Zeker als het denken zich er even niet mee hoeft te bemoeien, kan de taal van het lichaam je verrassen. De informatie die je lijf verstrekt kan zo anders zijn dan wat je hoofd je vertelt. Dat kan leiden tot nieuwe inzichten en zelfkennis, tot bewustwording en heling. 

Bij massagetherapie word je uitgenodigd om te voelen hoe het ‘nu’ is en daarmee te leren ‘zijn’. Je wordt uitgenodigd te voelen wat er in jou is, zonder dat het weg moet. Om te ervaren en te accepteren dat het is zoals het is, zonder oordelen. Alleen zo kan iets echt veranderen. 

Ontdek dat je lichaam over een eigen bron van kennis en wijsheid beschikt. Jij bent de sleutel!

Werkwijze therapie

Ik begin iedere afspraak met een kort gesprek. Ik vertel jou over mijn manier van werken en we bespreken de reden van je komst. Massage staat in de sessie altijd centraal, maar ik gebruik soms ook andere vormen, zoals focussen, meditatie, mindfulness-oefeningen of gesprek.

Afhankelijk van de vraag waar je mee komt, is het meestal een traject van 3 tot 7 behandelingen.

In afstemming met jou maak ik bij massagetherapie gebruik van klassieke massage, energetische massage, voetreflexzone therapie, holistic pulsing en bindweefselmassage. 

Holistische massagetherapie boeken

Shiatsu massage

Naast Holos massagetherapeut ben ik in 2018 afgestudeerd als Shiatsu massagetherapeut aan de Qing Bai academie. Sindsdien geef ik ook shiatsu massages in mijn praktijk.

Shiatsu komt oorspronkelijk uit Japan en is een massagetechniek die wordt ingezet om lichaam en geest in balans te brengen. De oude Japanse en Chinese geneeswijzen gaan ervan uit dat er energiebanen door het lichaam lopen. Ook wel meridianen genoemd.

Door druk uit te oefenen op deze meridianen en acupunctuurpunten op het lichaam, kun je geblokkeerde energie opheffen, waardoor levensenergie (Ki) weer beter kan stromen. Dit doe ik met mijn duimen, handpalmen, vingers en lichaamsgewicht. Ook rek- en strekkingen zijn onderdeel van de massage.

Ik behandel je over de kleding heen op een futon. Dat is een katoenen matras dat op de grond ligt. Tijdens de behandeling lig je afwisselend op je rug, buik of zij.

De massage ontspant, versoepelt de spieren en bevordert de beweging van gewrichten. Het zorgt ook voor een goede circulatie van bloed- en lichaamsstoffen.

Wellness massages

Lichaamswerk massage

Boek nu jouw Lichaamswerk sessie in!